PELATTAVAT HAHMOT

 

Merkityn hahmot ovat semirealistisia koiraeläimiä. Ulkomuodoltaan hahmot perustuvat todellisuuteen, joten neonvärit turkissa, emohiukset päälaella taikka siivet selässä eivät kuulu pelin maailmaan. Tämän lisäksi joillakin Merkityn hahmoilla saattaa olla asusteita, rajoittuen lähinnä koruihin sekä kauluksiin ja viittoihin. Missään tapauksessa hahmo ei kuitenkaan ole “alasti” ilman vaatteita, vaan ne toimivat juurikin koristeina ja asusteina korkea-arvoisemman kansan keskuudessa. Pelattava hahmo on myös erittäin inhimillistetty todellisuuteen perustuvasta ulkonäöstään huolimatta. Niillä on tunteita, mielipiteitä, suhde-elämää sekä kaunoja ja pelkoja, jotka värittävät hahmojen välistä vuorovaikutusta pelistä toiseen. Pelimme erikoisuutena on viisi eri koiraeläinrotua, jotka ovat kaikki pelaajien käytössä hahmoa luodessa.

Pelin hahmokaarti on jakautunut Imperiumiin sekä Länsimaiden väkeen. Vaikka toisella osapuolella saattaisi olla jotain mitä toisella ei olisi, ovat hahmot silti kykeneviä samoihin asioihin. Hahmot ovat siis fyysisesti kaikki lähellä toistensa tasoa pieniä eroja lukuunottamatta - chihuahuan ja berninpaimenkoiran välisiä otteluja ei siis tulla Merkityssä näkemään!

Parhaiten Merkityn hahmotyylin sisäistää tsekkaamalla jo olemassa olevien hahmojen tietoja. 

 


 

RODUT


Rodut ovat pintapuolinen osa peliä, eikä sen tulisi vaikuttaa juurikaan muutoin kuin hahmon ulkonäön osalta. Toki rotujen välissä on pieniä poikkeuksia; Rietit ovat mahdollisesti nopeampia ja Molossit voimakkaampia kuin muut, mutta ero muihin rotuihin ei ole lähellekään yhtä suuri kuin esimerkiksi villakoiran ja saksanpaimenkoiran välissä. Pelissämme ei ole ihmisiä, joten koirat monine rotuineen eivät sellaisinaan ole mahdollisia Merkityn maailmassa.

JAKAUTUMINEN

Mantereen historia ulottuu kauas menneisyyteen ja sitä asuttavat koiraeläimet ovat olleet kuvioissa jo pitkään, vaan eivät aina samanlaisina. Ennen kaikki koiraeläimet muistuttivat huomattavasti enemmän toisiaan, mutta populaation kasvaessa ja levittäytyessä laajalle alkoivat kehittyä rodut.

Ensin toisistaan erosivat Priivus ja Ariko, kun merenpinta kohosi eristäen osan koiraeläinpopulaatiosta. Monen sukupolven myötä rodut muokkautuivat omanlaisikseen kun maantieteellinen isolaatiotekijä esti yksilöitä lisääntymästä keskenään.

Muut rodut kehittyivät omilleen paljon myöhemmin ja aivan toisella tapaa, kun koiraeläimet alkoivat itse suosia tietynlaisia piirteitä sukulinjassaan. Arikosta eriytyi muutamia eri käyttötarkoituksiin jalostuneita rotuja, kuten suurikokoinen ja vankkarakenteinen Molossi. Toisaalla Priivuksesta jalostui lukuisia pieniä rotuja, joista suurin osa on tähän päivään mennessä jo kadonnut kokonaan tai sulautunut olemassaolevien viiden joukkoon. Privuksesta lähtöisin ovat nyt tunnetut rodut pitkäselkäinen Seili sekä hoikkajalkainen Rieti.

FYYSISET OMINAISUUDET


Alla kuvaillut viiteulkomuodot eivät ole absoluuttisia totuuksia, vaan poikkeuksia voi löytyä sieltä täältä - vaikka koiraeläimet ovatkin jakautuneet omiksi lajeikseen, ei prosessi ole ollut täysin valvottu. Pienet yksityiskohtaerot (korvat, väritys jne.) voivat vaihdella, mutta rotujen perusilme pysyy lähes aina samana. Lähtökohtaisesti pikimustat ja täysin puhtaanvalkoiset hahmot ei ole kuitenkaan sallittuja, sillä kyseiset väritykset ovat verrattain yleisiä ja haluamme uniikkeja, toisistaan eriäviä ulkomuotoja pelimme hahmoille.

 

  ❋ PRIIVUS   ❋ ARIKO  
 
- Alkukantainen, eniten susimainen
- Mittasuhteiltaan neliskanttinen tai selkä säkää pidempi, kolmion malliset korvat
- Tummia sävyjä selkäpuolella, vaaleita vatsapuolella
- Luonnonläheiset, harmaat ja rusehtavat sävyt
- Säkäkorkeus 70-100 cm

Vrt. susi, huskyt, malamuutti, alkukantaiset pystykorvat
 
- Ns. "tavallinen koira"
- Mittasuhteiltaan neliskanttinen, harvoin selkä säkää pidempi, tavallisesti luppakorvainen
- Monimuotoisin, yksilöt keskimäärin eroavat toisistaan eniten
- Monia eri sävyjä ja kuviointeja, läikikkyys yleistä
- Säkäkorkeus 55-80 cm

Vrt. beagle, noutajat, ajokoirat, kanakoirat
 
  ❋ SEILI   ❋ RIETI  
 
- Lähisukua Priivukselle
- Mittasuhteiltaan suorakulmio, selkä aina säkää pidempi, pystykorvat
- Tummia sävyjä selkäpuolella, vaaleita vatsapuolella
- Musta, murretut rusehtavat ja harmaat
- Säkäkorkeus 70-90 cm

Vrt. belgian-, tsekin- ja saksanpaimenkoira, valkoinenpaimenkoira, mudi
 


- Kevytrakenteinen, pitkäjalkainen, kapeavartaloinen, virtaviivainen
- Selkä säkää pidempi, alaselkä laskeva, luppakorvat tai taaksepäin taittuvat "ruusukorvat"
- Yksilössä vaaleita tai tummia sävyjä, harvoin molempia
- Säkäkorkeus 75-100 cm

Vrt. englanninvinttikoira, saluki, borzoi ja muut vinttikoirat

 

 
  ❋ MOLOSSI      
 
- Roduista raskastekoisin
- Vankkarakenteinen, selkä aina säkää pidempi
- Yleensä pörheä turkki, runsas kaulanahka, luppakorvat
- Eri sävyjä ja kuviointeja, tavallisesti tummasävyinen
- Säkäkorkeus 60-85 cm

Vrt. berninpaimenkoira, estrelanvuoristokoira, pyreneittenkoira