RUNKOJUONI, ARKIT JA LIIPASIMET

 

Runkojuoni yksinkertaisimmillaan on verrattavissa pöytäroolipeleistä tuttuun kampanjamalliin - pelinjohtaja (tai nettiroolipelien tilanteessa ylläpito) laatii löyhän kaavan jonka mukaan pelin suuret ja merkitykselliset tapahtumat tulevat tapahtumaan. Se ei kuitenkaan ole rajoitettu yksinomaan ylläpidon petaamiin tapahtumiin, eivätkä lopputulokset ole itsestäänselviä; toteutus riippuu hahmoista. Pelaajat voivat vapaasti aloittaa omia sivujuoniaan, soveltaa annettuja runkojuonen polkuja ja muodostaa suhteita toisiin hahmoihin. Sivujuonet voivat ottaa väliaikaisesti pääjuonen aseman, runkojuonella voi olla useita jatkumisvaihtoehtoja riippuen pelaajien valitsemista reiteistä tai runkojuoni itsessään voi muuttua pelaajien aktiivisen ja itsenäisen toiminnan johdosta - merkityssä pelaajilla on lupa ja valtuudet ottaa oma-aloitteisesti askelia oman tarinansa kirjoittamiseen.   

Merkityssä runkojuonen eteneminen on selkeyden vuoksi kuvattu arkkeina. Yhden arkin aikana kuljetaan läpi enemmän tai vähemmän suuri tarinan kaari alkuineen, keskivaiheineen, kliimakseineen ja laskuineen. Arkit kestävät keskimäärin puolesta vuodesta puoleentoista ja sisältävät niin ylläpidon aloittamia kuin myös pelin kautta syntyviä sivujuonia ja eventtejä. Arkit mahdollistavat muutokset ja monipuolisen peliympäristön, joka ei jumita vuosia samassa oravanpyöräjuonessa tai pyöri yksinomaan samojen hahmojen ympärillä. Arkit käynnistyvät "liipasinten" löytymisen johdosta. Hahmot voivat pelistä löytää asioita, paikkoja tai ymmärtää jonkin asian, joka käynnistää arkin seuraavan vaiheen loogisena jatkumona. Kannustamme pelaajiamme tutkimaan pelimaailmaa, pitämään silmänsä avoimina ja etsimään kiinnostavia mahdollisuuksia Pohjanlehdon loputtomista vaihtoehdoista.   

NYKYJUONI...

ARKKI II - ??? (alku) 

  

Pohjanlehdossa on tapahtunut suuria muutoksia. Ennen toistensa vihollisina pidetyt Imperiumin- ja lännen kansat ovat yhdistyneet ja Imperiumin hallinto on vastuussa koko Pohjanlehdosta kansoineen ja alueineen. Uusi elämäntyyli vaatii koirilta huomattavasti sopeutumista ja asenteiden muuttamista, mikä ei osoittaudu sitten kenellekään yksinkertaiseksi maassa joka tuntuu olevan liian pieni suurille egoille ja katkeroituneille kapinallisille. Vaan Pohjanlehdon syvimmissä uumenissa vaaniva kauhu ja ymmärrys Pohjanlehdon arvaamattomasta luonteesta eivät jätä koirille muita vaihtoehtoja kuin sopeutua. Kansat ovat nyt yhdessä, mutta mikä tulevaisuus odottaa Pohjanlehtoa todellisuudessa? Kaukaiseen menneisyyteen unohtunut uskonto nostaa päänsä alkemiaa harjoittavien koirien yllätykseksi, kun mystinen negatiivinen energia alkaa levitä Korpimetsään rakennetun Kirkonkylän lähiympäristöön. Koirista uskaliaimmat alkavat tutkia Pohjanlehdon mystisiä kohteita etsiäkseen selityksiä viimeaikaisille tapahtumille... Jotakin, joka antaisi selvyyden tai ratkaisun ogelmille joita kansa joutuu kohtaamaan.

 

MENNEIDEN ARKKIEN TAPAHTUMAT

 

ARKKI I - POHJANLEHTO

 

Merenlahden itäpuolelle rajoittuva Imperiumi valloitti arkin alussa kolmanneksen peltomaista ja ajoi Länsimaiden rajan entistäkin taaemmas, kohti Korpimetsän rajaa. Länsimailla koettiin vihaa asiasta, pienimuotoisia kahakoita Kaartilaisten ja lännen vastarintalaisten välillä syttyi useaan otteeseen. Kaikki kulminoitui mystiseen hyökkäykseen, joka tappoi kaartin jäsenen Peltomaiden rajalla. Hyökkääjää kuvattiin luonnottomaksi. Kaartilaiset tutkivat vuoron perään Korpimetsän aluetta löytääkseen selitystä oudolle hyökkääjälle. Metsästä löydettiin outo ”saviveistos” joka kuvasi lisko/lintumaista eliötä. Se vietiin Imperiumiin tutkittavaksi.

Vastarintaa suunnitteleva länteläinen Vaski kohtasi veistoksen löytöpaikalla Rhok-kaartilaisen jonka huijasi kertomaan itselleen salaista tietoa. Vaski kiristi paljastamisen uhalla Rhokia hakemaan itselleen Imperiumista elohopeaa, jonka avulla Vaski ja tämän liittolainen Kalla myöhemmin avasivat alkemialla teleportin Imperiumin vesiverkostoon. Kaikki Imperiumin käyttövesi siirtyi suoraan Suolle kostoksi viimeaikaisista valloituksista. Teleportin avaamisessa käytettiin voimanlähteenä elohopeaa jonka Rhok oli toimittanut, ja jota ei ole saatavilla Länsimailla. Teleportti aiheutti Imperiumissa vesikriisin, jonka johdosta kaaoksessa olevan kaupungin heikoimmat kuolivat janoon ja kansan keskuudessa alkoi kapinaa ja rähinöintiä. Imperiumia piinasi yhtäaikaisesti helleaalto.

Teleportti onnistuttiin tuhoamaan Imperiumista käsin sen löydyttyä ja syypään etsintä alkoi Imperiumin sisältä. Syylliseksi teosta lavastettiin Kuu-narttu, jonka nimen Rhok väärensi elohopeaa myyvän kaupan kauppakirjoihin. Kuu teloitettiin verisesti kaartin uuden johtajattaren Karman, käskynhaltija Farcan sekä Rhokin toimesta. Kansa rauhoittui syyllisen saatua surmansa ja Imperiumi palasi tavanomaisiin suunnitelmiinsa. Kaartin johtaja Karma sekä Farca päättivät laajentaa Imperiumia aivan Korpimetsän itärajalle, lähettäen kaartilaisen Rhokin, uutukaisen Seberin sekä muita kaartilaisia perustamaan tukikohdan josta Länteen hyökättäisiin. Rhok kuitenkin petti Imperiumin ja jätti tehtävänsä taakseen liittyen Lännen joukkoihin. Länsimailta löytyi mystinen avaimenreikä suolla sijaitsevasta luolasta. Pohjanlehtoon saapui salaperäinen Riitu-kauppias, joka kauppasi neljää erikoislaatuista esinettä Imperiumin asukkaille. Ensimmäisen esineistä osti Sikka-narttu. Toisen esineistä - salaperäisen puulaatikon - osti Kalla, joka löysi vanhasta Imperiumilaistyylisestä laatikosta avaimen. Kolmannen esineen osti Farca. Vaski paljastui Vesikriisin syypääksi.

Kalla ja Vaski tunkeutuivat Kallan ostamalla avaimella suolla olevasta maaluolasta löytyneeseen kirjastohuoneeseen, josta johti käytävä maan läpi suoraan Imperiumin alle. Vaski ja kalla avasivat ”Valkean hallin” hetken ajaksi alkemialla, mikä vapautti massiivisen energia-aallon Pohjanlehtoon. Huolissaan siitä mitä hallissa saattoi olla ja mitä sen vapauttaminen aiheuttaisi, hiipi Vaski tovereiltaan salassa Imperiumiin keskustelemaan Farcan kanssa rauhan aikaansaamisesta. Kaksikko päätyi sopimukseen Pohjanlehdon tulevaisuudesta. Pohjanlehto yhdistyisi yhdeksi kansaksi.