MAGIAA MERKITYSSÄ?

 

Ei. Merkityn maailma ei tunne magiaa tai taikuutta ainakaan sen klassisessa muodossa. Pohjanlehdon asukkaat voivat sensijaan ansaita pelissä itselleen merkkejä jotka antavat niille luonnottomia kykyjä tai opiskella alkemiaa pelin alkemistihahmojen johdolla, mikäli ne ovat pelanneet itsensä sille suotuisaan tilanteeseen.
MITEN MERKKEJÄ ANSAITAAN?

 

Merkkejä ja alkemiaa ansaitaan pelaamalla aktiivisesti kiinnostavia ja älykkäästi harkittuja pelejä sekä tilanteita monien hahmojen kanssa. Sinun on hankittava hahmosi tilanteeseen jossa merkkien saaminen tai alkemian oppiminen tuntuu loogiselta - hahmo joka liikkuu yksin päämäärättömästi ei saa tilaisuutta moiseen yhtä helposti kuin hahmo, joka on pelannut itsensä tapahtumien ytimeen tai esimerkiksi korkeaan asemaan Imperiumissa.

 

YLILUONNOLLINEN MAAILMA

 

"Merkityn maailma ei ole yliluonnollinen korkean fantasian tavalla johon olemme tottuneet - maailmalla ei ole suuria jumalhahmoja tai messiaita joiden kosketus parantaa sairaan ja joiden käpälistä sinkoilee pitkiä taikaköynnöksiä ja kultaisia hileitä. Sensijaan Pohjanlehto kantaa kankaillaan hämäriä laboratorioita ja pimeitä kammioita, joiden nurkissa synkät hahmot raapustavat kuluneille pergamenteille symboleita ja kirjoituksia, ennenkuin piirtävät massiiviset alkemiapiirinsä laskevan yön hiljaisuudessa. Ikuisesti ilmassa väräjävä alkemiaenergia herättää maan uumenista groteskit olennot joita aurinko ei ole nähnyt vuosisatoihin - kukaan ei tiedä, mitä Alkemia tuo mukanaan tähän maailmaan."


Merkityn maailmassa ei tunneta taikuutta tai loitsuja. Jumalat, selittämättömät ihmeet ja messiaat eivät kuulu tavanomaisten standardien mukaan elävän hahmon uskomuksiin tai ymmärryksen piiriin - sen sijaan rationaalinen maailma tuntee senkin edestä eri tieteenhaaroja. Fysiikka, matematiikka, kemia, biologia, astronomia ja alkemia ovat oppineiden tietotaitoa, jota kunnioitetaan suuresti miltei jokaisissa ympyröissä. Alkemia, vaikka meidän silmiimme yliluonnollista, on Merkityssä yksinkertaisesti kaikkien hyväksymää tiedettä jota opiskellaan ja opetetaan hyvinkoulutetuissa ympäristöissä.  Kaikki perustuu energiaan, sen muokkaamiseen ja vaihdannaisuuteen, eikä mitään voi luoda tyhjästä tai muuttaa sammakoksi sormia napsauttamalla. Pelissä tätä vanhaa tiedettä esiintyy kahdessa eri muodossa, jossa hahmot voivat sitä käyttää - merkkeinä sekä puhtaana alkemiana.

Merkit ovat hahmon energiakoodaukseen iskostettuja alkemiarituaaleja, jotka antavat hahmoille luonnollisesta poikkeavia voimia; hahmosi voi oppia lukemaan ja kirjoittamaan, se voi oppia aistimaan alkemiaenergioita hahmoista ja paikoista tai se voi oppia esimerkiksi hallitsemaan muiden hahmojen unia. Merkit ovat kansainvälisesti tunnettu ilmiö, eivätkä rajoitu ainoastaan Pohjanlehtoon tai sen ympärysmaille. Merkkejä on olemassa eri tasoisia, eivätkä kaikki niistä ole saman arvoisia. Toiset niistä vaativat aikaa ja hartautta valmistamiseensa, toiset puolestaan vaativat kyseenalaisia rituaaleja merkin luomiseksi. Puhdas alkemia on peruspiirteiltään monipuolisempaa ja monikäyttöisempää - alkemiaa opetteleva hahmo kykenee luomaan, hajottamaan, muuttamaan ja muokkaamaan materiaa ja energiaa, sekä vaihdannaisuuden keinoin aikaansaamaan yliluonnollisen puolelle kulkeutuvia asioita. Hahmosi voi esimerkiksi luoda esineitä tai asioita, avata teleportin, luoda suojakenttiä tai vaikkapa aikaansaada alkemiaiskuja jotka hajottavat osumakohtansa atomitasolle. Alkemia on vaativaa, kuluttavaa ja korkealle opittuna harvinaista; vain harva ja valittu Pohjanlehdon asukas voi oppia sen saloja alkeita pidemmälle. Merkit ja alkemia saadaan hahmolle pelaamalla älykkäästi, aktiivisesti ja kiinnostavasti. 

Alkemian lisäksi Merkityn maailmassa esiintyy myös luonnottomia olentoja, joiden alkuperä on pitkälti hämärän peitossa. Alkemiankäytön ja olentojen luonnollisen ilmestymisen välillä on havaittu jonkintasoinen linkki, mutta sitä ei ole kyetty selittämään nykyisellä tuntemuksella. Merkityn maailma on tutkimaton, tuore ja täynnä enemmän ja vähemmän yliluonnollisia ilmiöitä ja asioita. Merkeistä ja alkemiasta lisätietoa löytyy pelaajille suunnatulta alueelta joka avautuu sinulle liittyessäsi Merkittyyn.